Betonnen dakpannen

Een goed dak bestaat uiteraard uit een aantal belangrijke onderdelen. Zo wil je als eerste zeker weten dat de dakconstructie goed in elkaar zit. Dit houdt het dak namelijk op zijn plaats en is dus van groot belang. Houtrot kan op de loer liggen, dus onderhoud kan af en toe op zijn plaats zijn.

Daarnaast is de dakbedekking uiteraard ook van zeer groot belang. Zonder dakbedekking kun je het namelijk zeker nog geen dak noemen. Een van de soorten dakbedekking waarvoor je zou kunnen kiezen is de dakpan.

Er zijn echter ook nog vele soorten dakpannen. Een van deze soorten is de betonnen dakpan.

Wat zijn voordelen van betonnen dakpannen?

Als je keuze hebt uit verschillende soorten dakpannen, kan het slim zijn om even te kijken naar wat de voordelen van de verschillende soorten dakpannen zijn. Daarom staan hieronder een aantal voordelen van betonnen dakpannen overzichtelijk onder elkaar:

  • Zo heeft het een belangrijk voordeel als je kijkt naar de prijs van betonnen dakpannen. De meest gebruikte andere soort dakpan is namelijk de keramische dakpan. Deze heeft wat voordelen ten opzichte van betonnen dakpannen, maar betonnen dakpannen zijn zeker een stuk goedkoper dan de keramische variant.
  • Daarnaast zijn betonnen dakpannen erg geschikt als dakbedekking. Ze zijn goed bestand tegen vocht, zonlicht en vrijwel alle andere weersinvloeden die je je maar kunt bedenken.
  • Hoewel betonnen dakpannen vaak een minder lange levensduur hebben dan keramische dakpannen, kun je vaak wel meer dan 30 jaar genieten van nieuwe betonnen dakpannen.
  • Ook is het relatief goed voor het milieu. Aangezien ze niet gebakken hoeven te worden, komt er niet onnodig veel koolstofdioxide in de atmosfeer.

Betonnen dakpannen voor de esthetiek

Dit zijn allemaal handige voordelen, maar het oog wil ook wat. Of betonnen dakpannen dan de juiste optie zijn voor jou hangt heel erg af van jouw specifieke smaak. De een vindt dat betonnen dakpannen erg mooi zijn en kiest deze veel liever dan keramische dakpannen, terwijl de ander misschien veel eerder voor de keramische dakpan zou kiezen. Het kan dus zeker geen kwaad om even te kijken naar de verschillende varianten waar je uit zou kunnen kiezen voordat je een echte keuze maakt.

Verschillende soorten betonnen dakpannen

Nu kun je misschien denken dat er waarschijnlijk niet zoveel soorten dakpannen te maken zijn. Je kunt immers niet zo heel veel aan de vorm veranderen, omdat het nog steeds wel goed water moet kunnen afvoeren. Toch betekent dit niet dat je niet een beetje kunt gaan kijken naar wat er mogelijk is. Zo kun je kiezen voor platte dakpannen, maar dit hoeft zeker niet. Je kunt net zo makkelijk kiezen voor gegolfde dakpannen als dit jou mooier lijkt. Ook zijn er nog eens dakpannen met verschillende sluitingen te krijgen. Op zoek gaan naar de juiste dakpan voor jou is dan dus misschien niet altijd even makkelijk, maar desalniettemin wel erg belangrijk. Met een beetje geluk zit je er namelijk nog wel even aan vast en dan is het wel wenselijk als je echt tevreden bent met jouw dakpannen.