Kosten van dakpannen

Dakpannen zijn na verloop van tijd ook aan vervanging toe. Als dit het geval is voor jouw woning, dan kan het de moeite waard zijn om eens contact op te nemen met een goede dakdekker. Deze kan dan allemaal nieuwe dakpannen voor jou leggen of een deel van je dakpannen vervangen.

Wat dit precies gaat kosten hangt natuurlijk van allerlei factoren af. Als je een schuin dak hebt, dat niet gemakkelijk te bereiken is, dan zal dit niet altijd even goedkoop zijn. Het kan dus nooit kwaad om even te kijken wat dakpannen je nou eigenlijk precies gaan kosten. 

Prijs per vierkante meter

Als je dakpannen wilt laten leggen, is het altijd fijn om even te bekijken wat enkele typische prijzen voor dat werk nou zijn. De kans is groot dat je zelf niet echt staat te popelen om je dak op te klimmen en de dakpannen te vervangen.

Het is immers ook geen ongevaarlijk werk, dus het is slim om dit over te laten aan een dakdekker. Je verzekert jezelf er dan namelijk ook meteen van dat de dakpannen goed gelegd zijn en dat je er dan een tijdje geen omkijken meer naar hebt.

Vaak rekenen dakdekkers prijzen per vierkante meter. In het geval van het laten leggen van dakpannen, zul je vaak rekening moeten houden met prijzen van zo’n 50 tot 60 euro per vierkante meter.

Dakpannen donker en oranje

Besparen op kosten laten leggen van dakpannen?

Nu is de hierboven genoemde prijs waarschijnlijk wel te overzien, maar dit houdt niet in dat je niet alsnog wat geld zou willen besparen. Gelukkig zijn er altijd manieren om net wat minder geld te hoeven uitgeven:

  • Zo zou je ervoor kunnen kiezen om te besparen op de dakpannen zelf. Keramische dakpannen zijn dan misschien wel wat beter en hebben een langere levensduur dan betonnen dakpannen, maar ze zijn ook duurder. Je zou dus eventueel voor betonnen dakpannen kunnen kiezen.
  • Ook kan het nooit kwaad om prijzen te vergelijken. Een aantal offertes opvragen bij verschillende dakdekkers bij jou in de buurt kan ervoor zorgen dat je een stuk minder zult gaan betalen. Je kunt namelijk in een oogopslag zien wat de een ervoor vraagt en wat de ander wilt krijgen.

Denk daarbij aan dat een gemiddeld dak zo een 60 vierkante meter is en een klein prijs verschil in de kosten per m2, kan op het gehele plaatje al grote verschillen opleveren. 

Hoeveel kosten bepaalde dakpannen?

Zoals hiervoor ook al even werd genoemd, zijn er verschillende soorten dakpannen. Een van de soorten is de betonnen dakpan. Deze zijn inclusief plaatsing en exclusief BTW vaak zo’n 30 tot 45 euro per vierkante meter.

Daarnaast heb je keramische dakpannen. Hierbij moet je inclusief plaatsing en exclusief BTW denken aan prijzen van zo’n 45 tot 60 euro. Dit is dus best wel wat duurder dan de betonnen dakpannen.

Je kunt echter ook nog kiezen voor dakpanplaten. Voor normale dakpanplaten betaal je gemiddeld tussen de 20 en 60 euro per vierkante meter inclusief plaatsing en exclusief BTW, maar voor geïsoleerde dakpanplaten kan dat wel oplopen tot soms wel 200 euro per vierkante meter inclusief plaatsing en exclusief BTW.