Lekkage bij dakraam
Een van de vervelendste dingen die je als woningeigenaar kan overkomen is als je last krijgt van lekkages. De kans is groot dat men over het algemeen dan ook niet zomaar kan zeggen waar het door komt. Lekkages kunnen namelijk op veel verschillende plekken in een woning plaatsvinden. Zo kan er uiteraard iets mis zijn met het dak, maar dat is zeker niet de enige plek waar het mis kan gaan.
Denk bijvoorbeeld ook aan alle ramen die in een woning zitten. Als deze niet helemaal juist zijn geïnstalleerd of misschien beschadigd zijn geraakt, dan kan het zomaar gebeuren dat er daarbij ook lekkages kunnen optreden. Een speciaal soort raam waarbij dit relatief vaak voorkomt, is het dakraam.
Wat doe je bij lekkage veroorzaakt door een dakraam?
Als er op een gegeven moment ontdekt wordt dat er sprake is van een lekkage, zal er natuurlijk snel gezocht worden naar de oorzaak daarvan. Als de oorzaak immers gevonden is, dan kan er vervolgens iets gedaan worden om dat te verhelpen.
Mocht de oorzaak van de lekkage een dakraam zijn, dan kan er eigenlijk niet snel genoeg ingegrepen worden. Er is een grote kans dat jij zelf niet precies weet wat je nou allemaal zult moeten doen. Dat betekent echter niet dat er niets is wat je alvast zou kunnen regelen:
- Zo kun je beginnen met het beperken van de waterschade. Handdoeken op de grond leggen en emmers op strategische plekken neerzetten kan een heleboel ellende voorkomen.
- Hierna is het vaak slim om zo snel mogelijk contact te zoeken met een goede dakdekker bij jou in de buurt.
- Het kan ook nooit kwaad om even wat foto’s en filmpjes te maken van het lekkende dakraam. Zo breng je de lekkage meteen goed en duidelijk in beeld.
- Als laatste is het ook niet onbelangrijk om dit dan vervolgens te melden bij jouw verzekeraar. Met een beetje geluk hoef je dan niet alles uit eigen zak te betalen.
Waardoor kan er lekkage bij een dakraam komen?
Het is geen gek idee om even na te denken over de vraag hoe het toch eigenlijk mogelijk is dat er lekkage bij een dakraam ontstaat. Een van de oorzaken heeft natuurlijk te maken met ouderdom. Zoals alles aan een woning, moet ook een dakraam alles telkens maar weer doorstaan. Van hevige regen- en sneeuwval tot aan ongelooflijk hete dagen. Het is dan ook niet heel moeilijk voor te stellen dat er wel eens iets kapot kan gaan aan een dakraam.
Het kan echter ook voorkomen bij een net nieuw geplaatst dakraam. Vaak zal dit dan te maken hebben met een slechte montage van het dakraam. Als laatste kan het natuurlijk ook domme pech zijn. Als er bijvoorbeeld een tak op het dakraam is gevallen, kan dit er zeker voor zorgen dat het zijn werk niet meer goed kan doen.
Laat lekkage bij een dakraam snel oplossen
Hoewel je er dus zelf niet heel veel aan kunt doen, is het wel enorm aan te raden om het zo snel mogelijk te laten oplossen door een professional. Zo beperk je de schade en kun je zo snel mogelijk weer gewoon in je woning leven.