Verstopte dakgoot

Een dakgoot is er natuurlijk om het regenwater goed en snel af te voeren. Zonder dakgoot zou dit allemaal van je dak gewoon op de grond komen, maar door de dakgoot wordt dit centraal geregeld. Soms kun je echter merken dat het een stuk minder goed lijkt door te stromen of misschien wel helemaal niet door wilt stromen. In dat geval is de kans groot dat je te maken hebt met een verstopte dakgoot.

Dit kan komen doordat er allemaal vuil en takjes in je dakgoot zijn gewaaid, waardoor het water er nu gewoon niet meer langs kan. Het is dus helemaal niet zo zeldzaam als je misschien denkt. Je dakgoot laten ontstoppen kan dan dus ook zeker geen slecht idee zijn.

Ontstoppen van een verstopte dakgoot

Het is misschien niet helemaal handig als het regenwater niet meer centraal afgevoerd kan worden, maar hoeveel maakt dit nou echt uit? Is het echt de moeite waard om je verstopte dakgoot te laten ontstoppen of kun je dit ook gewoon niet laten doen? Helaas blijft het niet bij water dat niet makkelijk weg kan komen, maar je woning kan er ook echt schade van gaan ondervinden. Het water kan namelijk na verloop van tijd door je buitenmuur je woning binnendringen. waardoor het weer schimmels met zich mee kan brengen en dit is allereerst natuurlijk niet mooi, maar daarnaast ook nog eens helemaal niet hygiƫnisch. Voor de gezondheid van jezelf en jouw woning is het dus een zeer goed idee om je verstopte dakgoot te laten ontstoppen.

Een verstopte dakgoot voorkomen

Je zult je nu vast afvragen of er een manier is om je regenpijp te beschermen tegen al dat vuil en die takjes. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen en ook in dit geval kan dat je dus best wel eens wat geld gaan besparen. Een van de manieren waarop je hiervoor kunt zorgen, is door zelf af en toe eventjes te kijken hoe je dakgoot eruitziet. Op die manier kun je ervoor zorgen dat kleine beetjes vuil snel weggehaald kunnen worden, waardoor je nooit te maken zult hebben met een volledig verstopte dakgoot. Daarnaast kun je vaak ook speciaal gaas over je dakgoot laten spannen waardoor het nog steeds goed water kan afvoeren, maar er geen takjes of ander vuil meer in terecht kan komen. Als laatste kun je natuurlijk ook gewoon af en toe een professional langs laten komen om je dakgoot te ontstoppen. Dit is ideaal voor als je liever niet zelf het dak opgaat.

Kosten voor het ontstoppen

Mocht je wel te maken krijgen met een verstopte dakgoot, dan wil je dit vast en zeker zo snel mogelijk laten oplossen. Gelukkig kun je hiervoor altijd terecht bij allerlei professionals bij jou in de buurt die jou hier graag mee helpen. Qua prijzen moet je aan dit soort bedragen denken:

  • Als je alleen maar je dakgoot hoeft te laten ontstoppen, betekent dit vaak dat er ook niet zo lang hoeft te worden gewerkt. Vaak kom je met een bedrag rond de 100 euro al een heel eind.
  • Als er echter ook schade aan je dakgoot is geconstateerd, dan zal het duurder worden. De kosten van een dakgoot plaatsen hangen enorm af van de vorm en het materiaal.