Onderhoudscontract

Een dak moet goed worden onderhouden. Als dit niet gebeurt, kan er namelijk van alles fout gaat. Dit kan onschuldig beginnen met een dak dat er niet meer helemaal mooi schoon uitziet, maar uiteindelijk kan dit leiden tot grootschalige waterschade door lekkages. De kans is groot dat je er zelf niet om zit te springen om je dak te onderhouden. Elke keer weer op grote hoogte inspannend werk leveren gaat iemand niet zomaar in de koude kleren zitten. Een van de manieren waarop er toch voor gezorgd kan worden dat een dak altijd in goede staat is, is door middel van het laten opstellen van een onderhoudscontract.

Wat houdt een onderhoudscontract in?

Uiteraard zou er elke keer weer opnieuw met een dakdekker een afspraak gemaakt kunnen worden, maar een dak onderhouden moet vaak toch eens in de zoveel tijd gebeuren. Het kan dan dus best wel een goed idee zijn om gewoon iemand langs te laten komen als het weer tijd is voor wat onderhoud. In plaats van dat er dan telkens weer opnieuw contact moet worden opgenomen, kan er ook gebruik gemaakt worden van een onderhoudscontract. In dat geval komt een professional gewoon eens in de zoveel tijd bij een woning langs om te kijken of het dak nog helemaal in orde is. Als dat niet zo blijkt te zijn, zal dit vaak snel en gemakkelijk opgelost kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van een onderhoudscontract?

Een onderhoudscontract kan dus best wel handig zijn, maar wat zijn nou echte voordelen van een onderhoudscontract? Hieronder staan er een aantal overzichtelijk onder elkaar:

  • Als eerste is het niet meer mogelijk om het dakonderhoud te vergeten. Aangezien er toch altijd iemand langs zal komen als het weer eens tijd begint te worden, kan het nooit echt heel erg mis gaan.
  • Doordat het dak door het goede onderhoud zeer weinig kans heeft op lekkages en andere ongein, zal er best wel eens wat geld bespaard kunnen worden. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.
  • Daarnaast is het vaak ook nog eens flink goedkoper om dit onderhoud allemaal in een keer te laten doen. Dit is over het algemeen namelijk goedkoper dan als hier allemaal losse afspraken voor gemaakt zouden worden. Het is zeker niet onmogelijk om 100 tot enkele honderden euro’s te besparen op wat anders betaald had moeten worden.

Hoe kan er nog meer bespaard worden op de kosten?

Zoals hiervoor al is gezegd, wordt het zeker niet aangeraden om zelf allerlei werkzaamheden aan een dak te verrichten. Mocht dit voor jou echter totaal geen probleem zijn en je weten wat je doet, kan dit natuurlijk wel wat geld schelen. Dit hoeft dan immers niet meer door professionals gedaan te worden. Daarnaast kan er ook wat gedaan worden aan bomen die vlakbij een woning staat. Van een boom kunnen natuurlijk takjes afwaaien die in de dakgoot terecht komen, maar ook algen en mos groeien dan gemakkelijker. De bomen snoeien kan dus geen slecht idee zijn. Er dan immers worden voorkomen dat een dakgoot verstopt raakt.