Visuele inspectie

Als er iets mis is met een dak is dit uiteraard zeker niet wenselijk. Hoewel dit niet altijd zo is, kan het probleem vaak relatief snel gevonden worden door een professional. Zeker omdat die precies weet waarnaar gekeken moet worden, kan een visuele inspectie van een dak vaak al meer dan genoeg zijn.

Mocht het probleem dan toch nog niet gevonden zijn, dan kan er nog van een heleboel andere soorten inspectie gebruik gemaakt worden, waaronder bijvoorbeeld thermische inspectie. Dit is vaak wel een stuk duurder dan een visuele inspectie van een dak, dus het is altijd fijn als dat al voldoende is.

Waarom geld investeren in een visuele dakinspectie?

Het kan misschien een beetje gek zijn om geld uit te geven om te kijken hoe een dak eruitziet. Als er geen sprake is van lekkage, dan is er toch niets aan de hand? En als er wel sprake is van lekkage, dan moet dit toch zo snel mogelijk opgelost worden? Het is helaas niet zo dat er niets aan de hand is als er geen sprake is van lekkage.

Oude dakpannen hebben een dakinspectie nodig

Het kan dan zeker al een beetje fout gaan, maar tot dan toe is er gelukkig nog geen grootschalige schade ontstaan. Verder is het bij lekkage wel handig om te weten waardoor de lekkage komt, want dan kan het probleem zo goed mogelijk en zo snel mogelijk aangepakt worden.

Wat zijn de voordelen van een visuele dakinspectie?

Zoals hiervoor al kort is gezegd, is een visuele dakinspectie de goedkoopste manier om vast te stellen of en wat er mis is met een dak. Over het algemeen is dit ook al meer dan genoeg om met zekerheid te kunnen vaststellen waar het probleem zit. Er zijn echter ook nog wat andere voordelen van een dakinspectie in het algemeen te bedenken:

  • Als eerste kan grotere schade voorkomen worden. Hoe eerder een klein defect wordt gespot, hoe minder schade dit kan aanrichten.
  • Hiermee kan er onder andere voor gezorgd worden dat er minder tot geen geld naar reparatiekosten hoeft te gaan.
  • Daarnaast is het ook gewoon fijne informatie om te hebben. Misschien is het dak nog in prima kwaliteit, maar kan het best zo zijn dat er over een aantal jaar wel problemen kunnen gaan ontstaan. Als dat nu al duidelijk is, kan hier rekening mee gehouden worden.
  • Verder worden kleine beschadigingen vaak meteen hersteld en hoeft hier dus geen aparte afspraak voor gemaakt te worden.

Wat kost een dakinspectie gemiddeld ongeveer?

Hoeveel een dakinspectie kost, hangt van een aantal factoren af. Allereerst is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten of het om een plat dak of een hellend dak gaat. Ook hangt het onder andere af van het oppervlak van een dak. Hoe groter een dak, hoe meer tijd een inspectie in beslag zal nemen en hoe meer geld daar dus voor betaald moet worden. Bij een plat dak zullen dan ook vaak prijzen van zo’n 150 tot 250 euro worden gevraagd, terwijl dat bij een hellend dak meer richting de 200 tot 300 euro zal gaan.