Dakreiniging

Een woning heeft altijd een bepaalde uitstraling. Wat de uitstraling van een woning precies is, hangt altijd van een aantal factoren af. Ten eerste wordt de uitstraling van een woning heel erg bepaald door hoe verzorgd een woning eruitziet. Als een woning helemaal onder de klimop zit en het wel lijkt alsof er al jaren niemand in heeft gewoond, dan heeft dat een bepaalde uitstraling tot gevolg.

Een van de onderdelen van een woning die een grote invloed kan hebben op de uitstraling van een woning is het dak. Een dak kan na verloop van tijd immers last gaan krijgen van groene aanslag en mossen. Dit is vaak niet alleen slecht voor het dak zelf, maar kan er dus ook voor zorgen dat een woning er een stuk minder aantrekkelijk of goed verzorgd uitziet. In dat geval kan dakreiniging uitkomst bieden. 

Dakreiniging met hogedruk

Wat zijn de voordelen van dakreiniging?

Zoals hiervoor ook al kort is benoemd, zijn er zeker wel wat voordelen van dakreiniging te noemen. Zo kan het er onder andere voor zorgen dat een woning er weer beter uitziet dan voorheen. Enkele andere voordelen van dakreiniging staan hieronder onder elkaar:

  • Zo is dakreiniging niet alleen iets wat een dak er mooier uit doet zien, maar is het vaak ook echt beter voor het dak zelf. Mossen en groene aanslag zullen op korte termijn niet zoveel schade aan kunnen richten, maar als het lang blijft zitten, kan dit wel degelijk invloed hebben op de kwaliteit van een dak. Lekkages liggen daarom bij slecht onderhouden daken altijd op de loer.
  • Verder zorgt dakreiniging er ook voor dat het überhaupt lastiger wordt voor mossen en algen om op een dak te groeien. Dit effect kan mede door dakcoating versterkt wordne.
  • Daarnaast helpt dakreiniging zelfs ook nog eens tegen vorstschade. Mocht het langzamerhand weer kouder worden en je geen risico willen nemen, dan kan dakreiniging dus zeker geen kwaad.

Wat gebeurt er tijdens een dakreiniging?

Het is misschien niet helemaal duidelijk wat er allemaal voor werk verricht wordt bij een dakreiniging. Het woord lijkt namelijk te suggereren dat er alleen maar wordt gereinigd. Hoewel dit vaak wel het overkoepelende doel is, is dit zeker niet het enige wat gedaan wordt. Als eerste wordt vaak al het mos en alle algen weggehaald door middel van een hogedrukspuit.

Daarnaast wordt er over het algemeen een laagje desinfectant op de dakbedekking aangebracht. Dit zorgt ervoor dat algen en mos een stuk minder makkelijk aan het dak kunnen hechten. Als dat gebeurt is, kan het zelfs nog zo zijn dat er nog een extra coating wordt aangebracht. Deze is vaak voornamelijk bedoeld om ervoor te zorgen dat de dakbedekking weer helemaal vuil- en waterafstotend is. Als laatste zal natuurlijk alles weer netjes worden opgeruimd en kan er weer zonder zorgen in de woning geleefd worden.

Dakreiniging is meer dan reiniging

Zoals je dus hebt kunnen lezen, is dakreiniging belangrijker dan je misschien had gedacht. Het is niet alleen maar voor de sier, maar het zal er ook echt voor zorgen dat een dak langer zijn werk kan doen.

Naast dat het dakoppervlakte schoon gemaakt kan worden, is het ook van belang om de dakgoten en andere oppervlakte te reinigen. Een dakgoot reinigen is iets wat wel een terugkerende taak dient te zijn, om zo te zorgen dat een dakgoot zijn werk kan blijven doen en er geen water de woning binnen sijpelt.