Verwijderen van schoorsteen

Een schoorsteen kan veel toevoegen aan een woning. Het is echter niet altijd even handig om een schoorsteen te laten staan. Zo kan het best zo zijn dat een schoorsteen aan vervanging toe is. Dit kan te maken hebben met veel verschillende redenen. Het kan bijvoorbeeld domweg komen doordat de schoorsteen gewoon oud aan het worden is en daardoor steeds minder goed werkt. Er kan ook iets gebeurd zijn waardoor een schoorsteen beschadigd is geraakt. Wat de reden ook moge zijn, een schoorsteen moeten laten verwijderen kan zomaar gebeuren.

Waarom laat je een schoorsteen door een professional verwijderen?

Er kan eigenlijk altijd voor gekozen worden om een schoorsteen zelf te verwijderen. Of dit een slim idee is, is echter maar zeer de vraag. Een professional weet precies wat er moet gebeuren en waar eventueel gevaar schuilt. Zelf het dak op klimmen om een schoorsteen te verwijderen is dan vaak ook echt niet de moeite waard. De kans op een ongeluk is dan misschien niet erg groot, maar het kan wel echt goed mis gaan als er wel een ongeluk gebeurt. Bij twijfel is het daarom sowieso nooit een slecht idee om contact op te nemen met een professional. Daarnaast verzeker je jezelf er ook nog eens van dat de schoorsteen volledig juist en snel verwijderd zal worden.

Wat kan de reden zijn voor het verwijderen van een schoorsteen?

Het verwijderen van een schoorsteen kan dus vaak maar beter aan professionals overgelaten worden, maar waarom zou er ├╝berhaupt overwogen kunnen worden om een schoorsteen weg te halen? Er zijn verschillende redenen te bedenken:

  • Allereerst kan het gewoon zo zijn dat een schoorsteen niet meer past bij een woning. Dit hangt voornamelijk af van jouw smaak en wat jij mooi vindt. Een schoorsteen laten verwijderen omdat je deze niet meer mooi vindt, kan een prima reden zijn.
  • Daarnaast wordt er ook meteen een zwak onderdeel van een dak verwijderd. Als een schoorsteen is verwijderd, kan er ook geen lekkage meer optreden bij de schoorsteen. Dit verkleint de kans op lekkages dus best flink.
  • Ook kan het zo zijn dat er asbest in een schoorsteen wordt geconstateerd. In dat geval is het natuurlijk nooit een slecht idee om dit zo snel mogelijk te laten verwijderen. Vaak betekent dit dat de hele schoorsteen er dan aan zal moeten geloven.
  • Verder kan het laten verwijderen van een schoorsteen ook nog eens voor meer ruimte in uw woning zorgen.

Laat jij je schoorsteen verwijderen?

Als er niks mis is met de schoorsteen die op jouw woning staat, dan hoef je er niets mee te doen. Mocht er echter wel geconstateerd worden dat er iets aan de schoorsteen gedaan moet worden, dan is het zaak om dit zo snel mogelijk te regelen. Het is natuurlijk zeker niet de bedoeling dat er ongelukken gebeuren of er lekkages ontstaan. Neem in dat geval dus altijd contact op met een dakdekker bij jou in de buurt. Zij kunnen jou goed en vakkundig helpen met al jouw problemen.