Voegwerk schoorsteen

In gevels, maar ook in schoorstenen speelt het voegwerk een belangrijke rol. Het zorgt ervoor dat alles bij elkaar blijft en dat het niet uit elkaar valt. Het voegwerk van een schoorsteen is daarom zeker niet onbelangrijk om af en toe te laten checken. Het voegwerk van een schoorsteen heeft namelijk nogal wat te verduren. Denk daarbij aan alle verschillende weersinvloeden, maar ook aan de grote temperatuurverschillen. Het is niet ondenkbaar dat er dus een keer iets mis gaat met het voegwerk van een schoorsteen. In dat geval is het altijd een goed idee om contact op te nemen met een professional die jou verder kan helpen.

Lekkage door slecht voegwerk

Helaas kan er niet zoveel gedaan worden om voegwerk voor altijd mooi te houden. Op een gegeven moment zal er toch echt nieuw voegwerk moeten worden aangebracht om een schoorsteen zo goed mogelijk te laten werken. Een van de zaken waar je namelijk last van zou kunnen krijgen als het voegwerk van je schoorsteen niet meer in orde is, is lekkage. Het laatste waar je als eigenaar van een woning op zit te wachten, is natuurlijk een lekkage. Dit kan ongelooflijk veel schade veroorzaken en het geld wat je daaraan uit moet geven, kan waarschijnlijk wel nuttiger besteed worden. Goed voegwerk is dus erg belangrijk, zeker ook bij schoorstenen.

Wat kost het vervangen van voegwerk van een schoorsteen?

Lekkages zal men over het algemeen kosten wat het kost willen voorkomen. Dit hangt er echter wel een beetje vanaf hoeveel voegwerk kost. Gelukkig kunnen veel mensen het laten onderhouden van hun schoorsteen prima betalen. Hieronder staat aangegeven aan wat voor prijzen je ongeveer zou kunnen denken bij het voegwerk van een schoorsteen:

Vervanging voegwerk met luchtdruk40 euro per vierkante meter
Vervanging voegwerk zonder luchtdruk42 euro per vierkante meter
Schoorsteen geheel renoverenVanaf 500 euro

Dat vervanging van voegwerk zonder luchtdruk ietsje duurder is, heeft niets te maken met het eindresultaat. Op beide manieren kan voegwerk heel goed vervangen worden. Zonder gebruik te maken van luchtdruk, is het echter een stuk arbeidsintensiever en daar zal dan dus ook voor betaald worden.

Neem contact op met een professional

Misschien klinkt het vervangen van voegwerk niet heel ingewikkeld. De kans is dan ook best aanwezig dat je dit prima zou kunnen. Het is echter wel de moeite waard om je af te vragen of je dit ook wilt. Als er iets gedaan moet worden aan het voegwerk van een schoorsteen, zal dit dus ook echt op het dak gedaan moeten worden. Als je dus niet al te goed ter been bent of last hebt van hoogtevrees, is het al helemaal slim om dit niet zelf te gaan proberen. Uiteindelijk is iedereen ermee geholpen als er gewoon een professional bij wordt gehaald. De schoorsteen zal goed en snel gevoegd worden en jij hoeft je er geen seconde druk over te maken. Dit kost dan wel een paar centen, maar de hoeveelheid geld die daarmee bespaard wordt omdat er geen sprake zal zijn van lekkage is een stuk groter.