Keurmerken voor dakdekkers

Het is misschien niet algemeen bekend, maar voor materialen die dakdekkers gebruiken, zijn ook keurmerken op de markt. Welke dit zijn en wat ze precies in houden, zullen we verder toelichten. Het is een extra tool om mee te nemen bij het vergelijken en orienteren van het dakwerk.

Het belang van een keurmerk

Omdat we een pagina wijden aan de diverse keurmerken en het belang ervan, zou je verwachten dat een keurmerk cruciaal is. Echter dit is niet zo, maar een keurmerk is wel een extra bevestiging om te weten dat er met de juiste materialen en/of op de juiste manier gewerkt word.

Hierdoor is het mogelijk om een kwaliteitsgarantie te hebben op het moment dat er een keurmerk aanwezig is. Dit betekend echter niet dat als een dakdekker niet over een bepaald keurmerk beschikt, dat deze geen goed werk levert.

Het is goed om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over een dakdekkersbedrijf en reviews te lezen van bestaande klanten. Een keurmerk hierin is dan een goede overweging om mee te nemen.

Overzicht van de organisaties

In nederland zijn er meerdere organisaties die zich met de dakdekker branche bezig houden. Hierbij zijn er 2 die de kwaliteit bewaken, dat zijn:

  1. KOMO
  2. DAKMERK

Daarnaast is er ook een brancheorganisatie waar dakdekkers zich bij kunnen uitsluiten, dit is Vebidak.

Hieronder geven we meer informatie per organisatie. Wat kan je van ze verwachten en wat is het belang om een dakdekker te vinden die is aangesloten bij een bepaald keurmerk.

Komo certificaat

Het KOMO certificaat wordt gekoppeld aan producten. Deze producten worden objectief getoetst op kwaliteit en ook duurzaamheid. Een dakdekker met het KOMO keurmerk past deze producten op je juiste wijze toe, waardoor je verzekerd ben van langdurige kwaliteit en een veilig bouwwerk.

Dakmerk

Bij het Dakmerk keurmerk, ligt de focus op platte daken. Waarbij ook het materiaal wordt gecontroleerd op kwaliteit en de constructie van platte daken

 

Keurmerk dakmerk

Vebidak

Waarbij bovenstaande 2 een keurmerk zijn voor kwaliteitstoetsen, is Vebidak een brancheorganisatie. Hierbij worden de belangen behartigd van de diverse aangesloten bedrijven. Een dakdekker die is aangesloten bij Vebidak is getoetst op betrouwbaarheid en voldoet aan de criterie die Vebidak stelt.

Het is voor iedereen mogelijk om zich in te schrijven bij de kvk als dakdekker zijnde, maar om lid te worden van Vebidak, dient er een duurzame onderneming staan. Vebidak is wel bedoeld voor bitumineuze en kunststof dakbedekkings-bedrijven.

Vergelijken van dakdekkers

Tijdens het vergelijken van dakdekkers is het goed om ook de achtergrond van een dakdekker te bekijken. Wanneer er enkel wordt gekeken naar de offerte die een bedrijf kan uitschrijven en de focus ligt op het prijskaartje, dan kan er worden ingeleverd op kwaliteit.

De kwaliteit is juist iets wat gewaarborgd moet worden, om lang van het dak te kunnen genieten. Een keurmerk kan hier dus bij helpen. Een kwaliteitskeurmerken geven garantie op de juiste materialen. Waarbij een lid van Vebidak juist meer zekerheid geeft over de dakdekker en zijn onderneming.