Hellend dak met lekkage

Als er een storm over het land trekt, kan het vaak erg fijn zijn om lekker binnen te zitten. Er kan dan prachtig gekeken worden naar al het natuurgeweld zonder dat je er ook maar een moment middenin hoeft te zitten. Dit klopt allemaal, mits je dak helemaal in orde is. Als een dak namelijk niet meer in goede staat is, liggen lekkages altijd op de loer.

Wanneer er een storm over het land trekt, wordt de kans op zo’n lekkage alleen maar groter. Het laatste wat je wilt als het pijpenstelen regent, is dat jouw dak het begeeft. Wat moet er gedaan worden als er bij een hellend dak toch sprake is van lekkage?

Een hellend dak laten inspecteren kan vroegtijdige schades opsporen. Zeker op het moment dat een dak al wat ouder is, kan het verstandig zijn om een inspectie uit te laten voeren. Op deze manier kunnen daklekkages voorkomen worden.

Een hellend dak renoveren

Wat doe je bij lekkage aan een hellend dak?

Wat voor weer het ook is, zorg ervoor dat er meteen contact is met een dakdekker. Op die manier kan er immers voor gezorgd worden dat een hellend dak zo snel mogelijk weer doet wat het moet doen. Niet alleen hoeft er dan niks door jou gedaan te worden, maar een professionele dakdekker weet ook precies waarop gelet moet worden.

Daarnaast zal diegene het ook al wel vaker gedaan hebben. Door dus contact op te nemen met iemand die precies weet wat er moet gebeuren, verzeker je jezelf ervan dat je dak snel en vakkundig gemaakt zal worden.

Kosten oplossen van een lekkage bij een hellend dak?

Een professional inschakelen is dus eigenlijk altijd de beste optie. Dit kost alleen wel wat, de vraag is natuurlijk hoeveel? Een dak niet laten repareren is echter geen optie. Als er namelijk langere tijd sprake is van een lekkage, zal de schade alleen maar groter worden.

Verder zal het niet alleen maar slecht zijn voor de woning, maar ook voor de gezondheid van de inwonenden. Door een lekkage kunnen er namelijk schimmels op de muren van de woning komen, wat natuurlijk zeer onhygiënisch is. Om dit allemaal te voorkomen, kan er dus maar beter een professional worden ingeschakeld. De gemiddelde prijzen zijn dan vaak ongeveer zo:

OmschrijvingIndicatie kosten
Uurtarief van een dakdekker35 tot 45 euro
Lekdetectie75 tot 150 euro
Nokvorsten laten vervangen50 tot 100 euro per vierkante meter
Dakgoten laten vervangen60 tot 100 euro per vierkante meter
Dakbedekking laten vervangen150 tot 350 euro per vierkante meter

Over het algemeen zijn dit ongeveer de prijzen inclusief plaatsing waar rekening mee gehouden moet worden.

Spoedreparatie of buiten kantooruren

De bovenstaande prijzen zijn prijzen als het gewoon overdag plaatsvindt. Helaas kun je niet zelf bepalen wanneer je wel en niet last hebt van lekkages. De kans is dus best aanwezig dat er een lekkage in een hellend dak komt, terwijl het enorm regent of midden in de nacht is.

Op dat soort momenten kan er nog steeds gebruikgemaakt worden van de kennis en het vakmanschap van een professional, maar dit kost dan vaak wel wat meer. Er zal dus over het algemeen meer betaald moeten worden voor een spoedreparatie, als het heel laat of heel vroeg is, of als er een reparatie in het weekend nodig is.

Spreek vooraf wel duidelijk een tarief af. Helaas horen we steeds vaker verhalen van woekerprijzen die worden gehanteerd. Door de noodzaak en mogelijke paniek bij een consument, word hier door sommige partijen misbruik door gemaakt. Neem vooraf de kosten door en betaal de dakdekker middels een factuur, zodat er aanspraak op garantie kan worden gedaan.