Lekkage bij dakkapel

Een dakkapel kan best wel een flinke uitgave zijn. Toch zijn er veel mensen die voor een dakkapel kiezen. Over het algemeen zal het grootste voordeel van een dakkapel zijn dat er gewoon veel meer bruikbare ruimte mee gecreëerd wordt. Waar de bovenverdieping eerst misschien bijna niet te gebruiken was, kan dat door middel van een dakkapel drastisch veranderen en kan er een extra slaapkamer of kantoor ingericht worden.

Vanwege de lichtinval en de extra hoogte, is dit voor veel mensen dus echt geen slecht idee. Helaas zal het niet altijd zonder problemen zijn. Als een dakkapel eenmaal geplaatst is, is het lastigste vaak uit de weg, maar dat betekent niet dat er nooit meer naar gekeken hoeft te worden. Lekkage bij dakkapellen is namelijk niet uit te sluiten. 

dakkapel lekkage is weer vernieuwd

Een lekkage aan een dakkapel opsporen

Af en toe zal het overduidelijk zijn dat de lekkage zich op een bepaalde plek bevindt, maar dat is helaas niet altijd zo. Voor mensen die zich niet dagelijks bezighouden met lekkages en dakkapellen, kan het dan dus best lastig zijn om toch te weten te komen dat het met het dakkapel te maken heeft.

Gelukkig kun je hiervoor altijd gebruikmaken van een dakdekker. Deze weet precies waarnaar gekeken moet worden en kan dus bijna altijd vaststellen waar de lekkage zit op basis van een visuele inspectie. Een van de plekken waar extra goed naar zal worden gekeken zijn de naden van de dakbedekking.

Mocht het lek toch niet gevonden worden, dan kan er altijd nog gebruik worden gemaakt van professionele lekdetectie.

Waardoor kan een lekkage bij een dakkapel ontstaan?

Uiteraard is het niet de bedoeling dat er telkens maar weer naar een dakkapel gekeken moet worden. Het kan daarom best handig zijn om te weten hoe lekkages aan een dakkapel kunnen ontstaan. Er kan dan misschien al van tevoren wat gedaan worden, zodat de kans op lekkages kleiner wordt. Enkele oorzaken van een lekkage aan een dakkapel zijn:

  • Als je je dakkapel slecht laat onderhouden. Als de goten bijvoorbeeld verstopt zijn geraakt of als de dakbedekking op een dakkapel niet meer helemaal in orde is.
  • Ook kan het te maken hebben met het weer. Misschien is er net een storm over het land getrokken en heeft jouw dakkapel daar wat klappen van opgevangen. Dit kan ervoor zorgen dat een dakkapel dan niet meer helemaal naar behoren werkt. Lees meer over stormschade..
  • Daarnaast zou het ook nog eens te maken kunnen hebben met de montage van een dakkapel. Een dakkapel laten plaatsen is namelijk vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Er kan dus wel eens iets misgaan bij de plaatsing van een dakkapel, waardoor er lekkages kunnen ontstaan.

Kwetsbare punten zijn vaak de aansluitingen met het dak. Het lood kan namelijk na verloop van tijd beschadigd raken. Een dakdekker kan vrij snel herleiden wat de lekkage veroorzaakt. Schakel daarom een specialist in om snel en vakkundig de dakkapel te laten herstellen.

Neem contact op met een professional

Lekkages zijn voor niemand leuk. Het zorgt voor schade aan een woning, maar het kan ook de gezondheid van de inwonenden aantasten. Lekkages kunnen namelijk voor schimmel en andere ongein zorgen.

Het is dus ten zeerste aangeraden om een lekkage zo snel mogelijk te laten oplossen door een professional. Zo kan er in een mum van tijd weer lekker in de woning geleefd worden.