Dakdekker Voorburg gezocht?

Op zoek naar een dakdekker Voorburg? Het liefst tegen een zo scherp mogelijk tarief. Wij helpen graag bij deze zoektocht en geven inzicht in de te verwachten kosten. Door vooraf goed over de werkzaamheden in te lezen, kunt u gericht op zoek naar een geschikte dakdekker.

Om een scherpe prijs op tafel te krijgen is het van belang om een dakdekker in de regio te vinden. Gelukkig zijn er in Voorburg diverse dakdekkersbedrijven beschikbaar. Op deze pagina zullen we dan ook aangeven welke kosten per uur en/of per m2 gebruikelijk zijn. Oftewel wat gaat het inschakelen van een dakdekker Voorburg kosten?

Wat kost een dakdekker?

Voordat verder wordt gekeken naar de werkzaamheden, is het goed om te weten wat een dakdekker kost. Hieronder zullen we een indicatie geven van de kosten. De totale kosten van een klus zullen bepaald worden door meerdere factoren. De volgende 3 kostenposten komen bij vrijwel iedere klus terug:

 • Kosten voor arbeid
 • Kosten voor materiaal
 • Voorrijkosten / Afvoeren van materiaal

De verhoudingen tussen deze kosten verschillen per soort werkzaamheden. Bij het plaatsen van een nieuw dak zullen de materiaalkosten een groot aandeel in de totale kosten hebben. Terwijl bij onderhoud en reparatie van een dak, het grotendeels zal bestaan uit arbeid en in verhouding minder uit materiaal.

Hierdoor kan een dakdekker in Voorburg ook de prijs op meerdere manieren berekenen.

Kosten van een dakdekker per uur

WerkzaamhedenUurtarief van een dakdekker
Plaatsen nieuw dakTussen €30,- en €40,-
DakonderhoudTussen €35,- en €45,-
Reparatie uitvoerenVanaf €50,-

De gemiddelde prijs per m2

Een makkelijke manier om de kosten van de klus te kunnen bepalen is de gemiddelde prijs per m2 te vermenigvuldigen met het oppervlakte van het dak. Echter er zitten meer haken en ogen bij het bepalen van de kosten per m2. Zo zijn de volgende aspecten die de prijs kunnen beïnvloeden:

 • Oppervlakte van het dak
 • Staat van huidige constructie
 • Toevoegen van isolatie
 • Aanwezigheid van asbest
 • Bereikbaarheid van het dak
 • Termijn van uitvoering

Om zelf al wel een indicatie te kunnen maken, hebben wij gemiddelde prijzen die dakdekkers in Voorburg hanteren per m2:

Soort dakbedekkingKosten per m2
Dakpannen€70,- tot €120,-
Rieten dak€80,- tot €110,-
Zinken dak€70,- tot €110,-
Groen dak€50,- tot €80,-
Bitumen dak€40,- tot €65,-
EPDM dak€45,- tot €70,-
PVC / kunststof€50,- tot €70,-
Groendak€55,- tot €75,-

Daadwerkelijke prijzen opvragen

Na het inzien van de bovenstaande gemiddelde prijzen voor het dakwerk. Is het belangrijk om een offerte te ontvangen van een dakdekker. Een offerte is gericht op de situatie en kan hierdoor dus afwijken van bovenstaande.

Zo zal een dakdekker op basis van de wensen en eventueel een bezichtiging op locatie, een voorstel doen in de vorm van een offerte.

besparen op een dakdekker

Om te besparen op een dakdekker is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Zo is het mogelijk om de prijs verschillen tussen dakdekkersbedrijven in Voorburg te zien. Daarnaast is het ook interssant om meerdere adviezen over het dak te ontvangen.

Verderop gaan wij verder in op de zoektocht naar een geschikte dakdekker. Hierbij geven wij alvast een 5-tal handige tips voor het besparen op de kosten van een dakdekker.

 1. Vraag na of de buren ook een dakdekker willen inschakelen;
 2. Probeer een nieuw dak tijdig in te plannen;
 3. Vergelijk dakdekkers geheel gratis en vrijblijvend;
 4. Doe navraag voor eventuele subsidies;
 5. Tref zelf voorbereidingen indien mogelijk.

Een besparing kan bij een grote klus, kan al snel enkele honderden euro’s zijn! Dus zeker de moeite waard om hier in te verdiepen.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van dakdekkers uit de regio

Diensten dakdekker in Voorburg

Met wat voor soort vragen kan je bij ons terecht? Kort gezegd is dit mogelijk met alles omtrent het dak. Het grotere werk zoals het plaatsen van een nieuw dak, maar bijvoorbeeld ook voor de kleinere reparaties aan een dakgoot of nokvorst.

Iets waarvan je het misschien niet direct verwacht, maar ook bij dakisolatie kan een dakdekker in Voorburg helpen. Waar we het meest voor worden ingezet zijn de volgende 5 categorieën:

1. Aanleg nieuw dak

Voor het plaatsen van een geheel nieuw dak, inclusief dakbeschot, is het verstandig om een dakdekker in te schakelen. Het kan hier gaan om een plat dak van de nieuwe aanbouw of een hellend dak van een woonhuis plaatsen.

Bij het plaatsen van een nieuw dak zal er ook gelijk rekening gehouden worden met de laatste standaard qua isolatie. Zijn er verder nog specifieke wensen qua lichtkoepel, dakramen of dakgoten? Een nieuw dak is volledig naar eigen wensen in te richten en we geven hier dan ook graag advies over.

2. Renovatie dak

Ligt er momenteel al een bestaand dak, alleen is deze zo erg verouderd, dan is het renoveren van het dak een goede optie. Het dakdekkersbedrijf zal beoordelen in hoeverre de onderliggende constructie nog voldoende is voor de nieuwe dakbedekking.

Het is ook mogelijk om slechts een deel van het dak te renoveren. Dit zal aanzienlijk in de kosten schelen en na de dakrenovatie is de levensduur van het dak direct verlengd.

Herstellen van nokpannen

Wat verouderde nokpannen met een schoorsteen in het midden.

3. Dakreparatie

Mocht er lekkage zijn ontstaan of is er visuele schade aan het dak, dan is het goed om dit op korte termijn te laten repareren. Een dakreparatie heeft altijd onze extra aandacht. Het belang van het tijdig oplossen is groot. Wanneer de schade groter wordt of het water komt binnen in de woning, dan zullen de kosten enkel maar toenemen.

4. Dakonderhoud

Om lekkages te voorkomen en de levensduur van het dak extra te verlengen, speelt het onderhoud een cruciale rol. Met goed dakonderhoud kan het zomaar zijn dat een plat dak 5 jaar langer mee gaat en dakpannen tot wel 15 jaar langer het dak beschermen.

Denk bij dakonderhoud aan:

 • het schoonspuiten van de dakpannen
 • Verstopte dakgoten tijdig schoonmaken
 • Bladeren verwijderen bij waterafvoer voor plat dak
 • Voorkomen van plassen op het platte dak

Voor extra bescherming is het ook mogelijk om het dak te laten coaten. Informeer naar de mogelijkheden van dakcoating en de bijbehorende kosten.

5. Inspectie van het dak

Twijfels over de huidige staat van het dak of wilt u mogelijk zonnepanelen laten plaatsen? Laat een gratis dakinspectie uitvoeren. Een dakdekker komt graag vrijblijvend langs en zal adviseren over de mogelijkheden.

Binnen 24 uur offertes in de mailbox

Soorten daken

Onze dakdekkers in Voorburg zijn in te zetten voor een grote diversiteit aan daken. Er word grofweg onderscheidt gemaakt tussen 2 type daken, namelijk de hellende en platte daken.

Hellend dak

Bij een hellend dak is het mogelijk om verschillende soorten uitstralingen te hebben. Zo zijn er meerdere daktypes met hellende daken, de bekendste hiervan is een zadeldak.

De diverse vormen heb ben allemaal een eigen benaming en je komt ze allemaal tegen in Voorburg:

 • Zadeldak
 • Schilddak
 • Wolfsdak
 • Lessenaarsdak
 • Vlinderdak
 • Mansardedak

Waar veel daken worden voorzien van dakpannen, zijn er voor hellende daken nog meer opties. De diverse soorten dakbedekkingen voor een hellend dak zijn:

1. Dakpannen

Om te beginnen met de meest gekozen, dakpannen. Deze zijn te verkrijgen in de betonnen en keramische variant. Naast het materiaal is er ook nog een keuze in diverse kleuren en vormen. Van een klassieke matte oranje dakpan, tot een geglazuurde pan in het zwart.

Kijk eens rond in de buurt naar de diverse pannen om inspiratie op te doen. In de regio Voorburg zie je een grote diversiteit aan dakpannen.

Lees meer over een pannendak.

2. Dakpanplaten

Een iets goedkoper alternatief voor dakpannen, die ook relatief snel te plaatsen zijn. Dakpanplaten hebben de looks van dakpannen. Het is ook mogelijk om dakpanplaten te kopen die direct isolatie bevatten. Zo zijn er dus diverse voordelen voor het kiezen van dakpanplaten.

Een reden waarom deze toch niet zo massaal geplaatst worden is dat ze niet makkelijk te plaatsen zijn rondom dakramen of dakopbouwen. Ook worden ze vaak van metaal gemaakt, waardoor het toch snel goedkoper oogt in verhouding met originele dakpannen.

Lees meer over een dakpanplaten.

3. Rieten dak

Voor een unieke en luxueuze uitstraling is een rieten dak uitermate geschikt. Een dak van riet heeft unieke kenmerken en is niet geschikt voor iedere woning.

Tevens is het plaatsen van een rieten dak niet voor iedere dakdekker weg gelegd. hiervoor zal gezocht moeten worden naar speciale rietdekkers in Voorburg die de ambacht nog beheren!

Lees meer over een rieten dak.

Rieten dak voorbeeld

4. Zinken dak

Een wat moderne type dak met een compleet andere look. Een zinken dak heeft ook een lange levensduur en is beetje de tegenhanger van een rieten dak. Voor zink is het mogelijk om deze in een hele stijle hoek te plaatsen, tegen het verticale aan.

Wij zien zelf steeds vaker het zinken dak terug komen. Ook als je hier op gaat letten, dan zal dit gaan opvallen.

Lees meer over een zinken dak.

5. Leien

Dakleien worden al eeuwenlang geplaatst op een hellend dak. Vroeger waren dit uitsluitend natuurleien.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om te kiezen voor kunstleien, wat in de prijs wel flink kan schelen.

Het is eigenlijk een platte dakpan, die ook in diverse vormen en kleuren te verkrijgen is. Het kan de woning een moderne uitstraling geven, maar met de natuurstenen leien, kan het juist ook wat karakter toevoegen.

Lees meer over een leien dak.

Plat dak

Er zijn in Nederland ook veel platte, of licht hellende daken. Deze kunnen weer opgebouwd zijn van andere materialen. Bij een hellend dak zal het water eerder van de dakbedekking stromen, waarbij het gevaar bij een plat dak is dat er water blijft staan. De afvoer van het water is dus een aandachtspunt.

Een licht hellend dak kan dit probleem oplossen. Echter is het dan nog wel van belang om de waterafvoer schoon te houden, want mocht deze verstopt raken, dan ben je net zo ver van huis.

Plat dak laten aanleggen

Het materiaal op een plat dak gaat, mede door het stilstaande water, ook een stuk minder lang mee tegenover bijvoorbeeld dakpannen.

Hieronder zullen we de diverse materialen bespreken en zo kan er geconcludeerd worden wat het best bij jouw dak past.

Bitumen dak Voorburg

De meeste platte daken worden momenteel van bitumen voorzien. Terwijl het relatief nieuw in de markt is, heeft het veel populariteit gewonnen. Het is een redelijke goedkope optie qua dakbedekking en gaat bij het juist aanbrengen, lang mee. Een bitumen dak Voorburg is vaak ook binnen korte termijn te plaatsen.

Zeker bij reparatie aan een bitumen dak zijn we snel ter plaatsen om het probleem op te lossen. Hiervoor hebben wij een speciale spoedservice in het leven geroepen.

Lees meer over bitumen dak.

EPDM dak

Het alternatief van bitumen is een EPDM dak. Dit soort dak bestaat al wat langer en heeft op het oog veel gelijkenissen. Het zal iets duurder zijn dan bitumen. Een groot voordeel is dat EPDM op maat gemaakt kan worden, waardoor deze naadloos op het dak is te plaatsen.

Lees meer over EPDM.

PVC (kunststof) dak

Een PVC dak is gemaakt van een kunststof (Poly Vinyl Chloride). Bij een licht hellend dak is het een goede overweging. PVC dak weegt niet heel veel en is gaat soepel om met temperatuurswisselingen.

Dit materiaal is ook verkrijgbaar in plaat vorm en dan is het vaak gehard en golvend, een voorbeeld hiervan zijn de doorzichtige golfplaten op een carport of overkapping.

Lees meer over een PVC dak

Groendak

Voor een dak die wat meer in de natuur integreert, is een groendak de perfecte oplossing. Naast dat er niet een duidelijk zwart vlak op het dak ligt, maar een mooie groene strook, heeft het nog een aantal extra voordelen. Door het groen op het dak (veelal mos), wordt het regenwater ook geobserbeerd en kan het vervolgens weer verdampen.

Alles over een groendak

Groendak ook op hellend dak

Groendak is ook op een hellend dak een optie

Zoektocht naar geschikte dakdekker Voorburg

Bij de zoektocht naar een dakdekker, kom je veel dakdekkersbedrijven tegen. Hoe kan je hier een geschikt bedrijf tussen kiezen? Er zijn een diverse punten waar extra aandacht aan besteedt moet worden om uiteindelijk bij een dakdekker uit te komen die de klus voor een scherp tarief kan uitvoeren.

Op het internet is er veel informatie te vinden en ieder gerespecteerd bedrijf heeft eigenlijk wel iets van een online visite kaartje. Alleen zomaar willekeurig contact te leggen met meerdere dakdekkers, is tijdrovend! Lees hieronder op welke wijze je efficiënt te werk kan gaan.

Netwerk van dakdekkers

Het vinden van een dakdekker in Voorburg begint vaak in Google. Kans is ook groot dat via die manier je op deze pagina terecht bent gekomen. Wij van dakwerken de jong hebben een breed netwerk van geverifieerde dakdekkers die graag helpen bij het dakwerk.

Om snel stappen te zetten, bieden wij de mogelijkheid aan om door eenmalig de wensen door te geven. Er meerder dakdekkers uit de regio contact zullen opnemen en een vrijblijvende offerte op tafel zullen leggen.

Waar op letten bij een offerte

Een aantal aandachtspunten na het ontvangen van 1 of meerdere offertes. Met deze punten in het achterhoofd, kan de offerte beter beoordeeld worden

 • Staan alle werkzaamheden duidelijk omschreven?
 • De totale kosten (inclusief btw en materialen)
 • Welke garanties worden er geboden
 • Beschikbaarheid van de dakdekker

Online naar reviews zoeken

Naast het bekijken van de offerte is het ook nodig om verder te kijken. Om een idee te krijgen van het werk wat de vakman in het verleden gedaan heeft, is het bekijken van reviews op het internet een goede aanwijzing.

Mochten er online geen reviews te vinden zijn, vraag deze dan eventueel na bij het bedrijf.

Aangesloten bij een keurmerk?

Wat zijn de voordelen van een dakdekker die is aangesloten bij een keurmerk? Hoe kan je controleren of een dakdekker Voorburg hier lid van is?

Overzicht van de keurmerken zijn:

Het grootste voordeel is de garantie die vast hangt bij een keurmerk. Zo dienen ze aan bepaalde aspecten te voldoen om hier zich bij te mogen aansluiten. Dus niet iedere willekeurige dakdekker kan zich hierbij aansluiten. Een dakdekker zal een keurmerk vaak op de website vermelden, maar het is ook te controleren via de website van het keurmerk.

Lees meer over welke keurmerken er zijn en wat deze keurmerken precies in houden.

Website overzicht

Stap 1

Informatie inlezen

Offerte formulier

Stap 2

Offertes aanvragen

Medewerker van Dakwerken de Jong

Stap 3

Dakdekker kiezen

Veel gestelde vragen

Wat doet een dakdekker?

Een dakdekker is in te schakelen voor alle werkzaamheden op of rond het dak. Bij een daklekkage of totaal vervangen van een dak is het mogelijk om een dakdekkersbedrijf Voorburg in te schakelen.

Momenteel nog aan het orienteren of juist een vakman met spoed nodig? Vul het formulier in en geef aan om wat voor soort dak het gaat. Vervolgens zullen wij ons netwerk van dakdekkers inzetten om een beschikbare specialist een indicatie van de kosten te geven.

Onze dakdekkers zijn bekwaam met zowel hellende als platte daken. Maar ook voor al het overige werk rondom het dak zoals een dakgoot, schoorsteen, nokvorstreparatie of het laten isoleren van het dak is een dakdekker inzetbaar.

Bekijk overzicht van onze diensten

Wat is het uurtarief van een dakdekker?

Het uurtarief wat een dakdekker hanteert ligt gemiddeld tussen de €30,- en €50,- per uur. Voor de kosten van dakwerkzaamheden zijn de materialen een groot onderdeel.

Wie zijn de beste dakdekkers in Voorburg?

Op zoek naar de beste dakdekkers in Voorburg? Hierop kunnen wij niet 1 specifiek bedrijf antwoorden, aangezien ieder dakdekkersbedrijf zijn voordelen heeft.

Maar om verzekerd te zijn van een goed bedrijf is het verstandig om te kijken naar bestaande reviews en of ze aangesloten zijn bij keurmerken.

Wat kost dakbedekking?

De kosten van dakbedekking hangt samen met het materiaal. Zo zijn er diverse type dakbedekkingen. Hiervoor kunnen wij een indicatie geven per vierkante meter.

Bij dakpannen ligt de prijs voor het plaatsen tussen de €70,- en €120,- per m2. Waarbij de kosten voor een plat dak met bitumen liggen tussen de €40,- en €65,-. per m2 Het tarief is dus vooral afhankelijk van het type dak/materiaal wat er geplaatst moet worden.

Vergelijk dakdekkers en bespaar tot 30%!